Musikradio


Ett av de enklaste och billigaste sätten att få gotta sig inom musik, är via radion. Det finns nästan ingen radiokanal som inte sänder musik under dagen och det finns dessutom kanaler som uteslutande är uppbyggda runt musik. Så genom att ratta dig rätt i etern, hittar du med största sannolikhet lite musik att lyssna på.

bald_man_listening_to_music_in_boom_box_at_the_office

Vi har många radiokanaler som går att nå från i stort sett hela landet. Har du dessutom en uppkoppling, kan du lyssna på så gott som alla radiokanaler. Har du en specifik preferens när det gäller musik, kan det vara svårt att hitta din stil annars. Många kanaler väljer att sända till störst del populärmusik och de gamla godingarna får stryka på foten.

I etern finns det radiokanaler som till exempel Bandit Rock, Lugna Favoriter, Mix Megapol, Radio Guld och en hel del annat värt att lyssna på. Många sänds dock inte i hela landet och internet ger dig en möjlighet att nå dem.

Man kan också lyssna på musik på traditionella sätt som via cd eller LP, om man har möjlighet att spela dessa. Andra varianter är att ladda ner musiken digitalt, via bra och prisvärda program och lyssna via mobil eller kanske stationär dator, där du kommer över musik i de flesta genrer och från en stor mängd artister.