Sommar och musik


Sommarsäsongen är kanske inte ännu kommen, men på god väg, sett till vårens hänsynslösa entré –  till vinterns förtret. Med sommaren i antågande så är det då hög tid att börja fundera över vad som ska göras på sommarledigheten. Vi tänkte ge några av våra favorittips, förhoppningsvis så passar åtminstone något av tipsen för just dig!

Festivaler, konserter och shower

  • Festival

    Festivaler – Även om vi på senare år har sett en del festivaler hållas även vintertid så kan ingen förneka att sommaren är festivalernas årstid. Det vi kan rekommendera till sommaren är exempelvis Bråvalla, som ifjol tog över titeln som den största svenska festivalen. Dit kommer bland annat världens största hårdrocksband, Iron Maiden – bara en sån sak. Rekommendera kan vi även göra med Summerburst som har kommit att bli en favorit för de som älskar house och annan elektronisk musik. Som sista tips så ger vi Peace and Love som likt en Fågel Fenix återuppstår ur askan – om än i reducerad form.

  • Konserter – Konserter är kanske inte riktigt lika årstidsbaserade som festivaler, men visst är det något speciellt med att få besöka en utomhusarena och se sin favoritartist. I sommar så kommer du att ha möjlighet att i Sverige se bland andra Rod Steward, Håkan Hellström, Dolly Parton, Avenged Sevenfold och många fler.
  • Shower – Shower och musikaler är också något som kan förgylla sommarsemestern. Lite extra storslaget blir det exempelvis att se det på platser som Dalhalla utanför Rättvik.

Klassiker

Vill man inte enbart se konserter och shower så finns det förstås ett antal andra roliga klassiker som man kan ge sig på och kombinera. Vi tänkte ge ett par riktiga klassiker som kanske framförallt passar för familjer. Att klassikerna endast är belägna i Stockholm får ni stå ut med.

  • SkansenSkansen är en favorit för hela familjen. De flesta tycker om djur, inte minst barn. Här kan ni spendera hela dagen med olika saker att titta på och göra. På kvällen kanske ni även har möjlighet att förstås avsluta med lite allsång och MUSIK!
  • Gröna lund – Om Skansen är en favorit för hela familjen så är Grönan en ännu större favorit, kanske framförallt för barnen. Karuseller, attraktioner och – konserter! Många kanske tänker Grönan som bara ett ställe där man åker karuseller, men faktum är att det varje sommar hålls en hel del konserter här.