Elvis Presley


Kungen av rock. Mannen som krossade tusentals hjärtan världen över och dyrkas ännu idag. Vissa tror till och med att han fortfarande lever. Han är en mytomspunnen legend. Han är Elvis.

CrownElvis föddes i Mississippi 1935 och dog i Tennessee 1977. Han har hitintills sålt över en miljard skivor vilket har gjort att han har sålt mest av alla artister, världen över.

Elvis växte upp som sångare. Hans djupt religiösa familj yrka på att han skulle vara med i gospelkören. Under hela barndomen var det enda stället han sjöng. När han blev lite äldre började han studera till elektriker. Det var runt 18-års åldern som han bestämde sig för att spela in en egen skiva, ett erbjudande som ett företaget hade annonserat om i sitt skyltfönster.

Efter det rullade det bara på för Elvis. Han blev ihopsatt med två andra musiker och sydstatsborna älskade dem vart de än gick. Han fick sin första riktiga manager 1955 och bytte skivbolag strax efteråt. Hans första singel som soloartist var ”Heartbreak Hotel”.

Därefter blev Elvis kallat till tjänstgöring i militären och spelade inte in något nytt material mellan 1958 och 1960. När han kom tillbaka hade skivbolaget släppt gamla låtar som ”nytt” material och Elvis bestämde sig för att ge sig på skådespelaryrket.

Det tog honom nio år att återkomma till scenen och hans status som Kungen föddes. Från detta framträdande och till hans död så ställde sig Elvis på scen ungefär 1100 gånger till. Han hittades död på golvet i hans hem Graceland den 16 augusti 1977. Dödsorsaken sägs ha varit ett hjärtfel men ingen får ta del av obduktionsrapporten förrän 2027.