Festivalsommar


Vad betyder sommar och semester för dig? För många betyder det live-musik i olika former. Detta i form av allt från stora festivalveckor till små evenemang.

 

När årstiden gör att det är möjligt att ha konserter utomhus samtidigt som människor vill fylla sin semester med något intressant betyder det att musik-Sverige vaknar till liv ordentligt under sommarmånaderna. Tusentals svenska åker årligen till någon av de stora musikfestivaler som anordnas i Sverige eller länder i närheten.

Ett av de allra största evenemangen är Roskildefestivalen som år 2014 genomfördes 29/6-6/7. Hit kommer inte bara de som älskar musik utan mängder som bara vill njuta av festivalstämningen. Av den anledningen öppnar området flera dagar innan artisterna börjar spela. Allt för att man ska hinna komma in i festivalstämningen i god tid. De som inte vill känna den höga pulsen som finns på detta festivalområde söker sig till lugnare festivaler som det även finns gott om i Sverige.

Bland annat genomförs en rad jazzfestivaler. Stockholm Jazz går av stapeln i oktober men för de som inte klarar av att vänta kan Ystad Jazz Festival vara något att njuta av i väntan på den stora festivalen i huvudstaden. Ystad bjuder på jazz 30/7-3/8. Även för de som inte har tid att gå på en flerdagars festival är utbudet brett.

När det kommer till de allra största internationella och nationella artisterna så behöver besökarna oftast ta sig till Stockholm, Malmö eller Göteborg för att se dem. Under sommaren 2014 finns bland annat möjligheten, att i någon av dessa städer, se Ulf Lundell, Pearl Jam eller vara med på allsång med Magnus Carlsson. Så sommaren 2014 borde kanske bli en resa av musik? Med andra ord är det bara att vraka och välja utifrån musiksmak i sommar. Det svåra för många blir att välja vilka konserter de ska gå på och därmed vilka andra som måste väljas bort.