Spela poker utan att satsa pengar


Att spela poker utan att satsa några pengar är ett utmärkt sätt att lära sig på. Har man inte någon erfarenhet av poker så kan det vara en bra idé att träna lite innan man ger sig in i turneringar med erfarna spelare. Det finns alltid möjligheten att spela mot en dator, men detta kan bli lite tröttsamt i längden, och det ger inte samma känsla som att spela mot riktiga spelare. Vill man möta riktiga spelare så finns det två alternativ: att spela för låtsaspengar eller delta i freerolls. Båda alternativen kräver att du registrerar dig på en pokersajt, du behöver inte sätta in några pengar bara för att registrera dig.

Freerolls

Freerolls, eller frirullar som de kallas på svenska är en turnering som pokersajten står för. Det krävs ingen avgift för att delta i freerolls, därför är vinstsumman i regel mindre än i turneringar där man köper in sig. Ibland så händer det dock att pokersajter anordnar freerolls där vinsterna är betydligt större. Eftersom man faktiskt kan vinna pengar i freerolls så kommer deltagarna ha en spelstil som kan liknas vid den i riktiga turneringar. Detta är ett bra tillfälle att få ett smakprov på hur en riktig turnering funkar.

Spela med låtsaspengar

Har man begränsad erfarenhet av poker så finns alternativet att spela med låtsaspengar. Eftersom du inte kan förlora eller vinna pengar så brukar det ofta leda till att det råder en mer avslappnad spelstil i dessa turneringar. Det finns dock en nackdel med att spela med låtsaspengar, eftersom att man inte behöver oroa sig om att förlora pengar så kan det leda till att vissa tar beslut som de aldrig skulle gjort annars. Det kan göra att man inte alltid får ut den övning man hade velat. Men från början så kan det vara ett bra sätt att få se hur spelet fungerar och vilka regler som gäller.