Kompositörer (inom film)


Filmbranschen är stor och full av många olika typer av arbetsroller. När man dock hör om filmbranschen så är det lätt att bara tänka på manusförfattare, regissörer och skådespelare. Det en del personer ofta glömmer är den som skapar filmmusiken, vilket i sig själv är en viktig del av en film. Utan filmmusiken så kan man inte skapa en känsla av skräck i skräckfilmer, spänning i thrillers eller en heroisk och episk känsla när en riddarkung ska leda sin här mot ondskan i en fantasifilm. Så här är några av de stora namnen av film-kompositörer.

violin-on-music-sheet

Hanz Zimmer

Detta är nog lätt en av de största namnen inom branschen Detta är nämligen mannen bakom flera Oscarsbelönade filmer med allt ifrån Lejonkungen till Interstellar. Hans Zimmer har varit i branschen länge och hans verk speglas perfekt gentemot de olika filmerna. Av alla filmer så kan han gång på gång ge rätt stämning oavsett genre. Det är sannerligen en njutning att få se filmer där hans verk varit med.

Danny Elfman

Danny är en annorlunda typ av kompositör och han arbetar mycket med Tim Burton och hans verk. Det är så pass ofta att dessa två är sällan separerade när det kommer till att skapa något konstnärligt. Elfmans verk är ofta av en mer musikalisk natur och han lyckas alltid skapa en mer sammanbunden harmoni till filmen.