Skapa musik till reklam


Ljud och musik är bland det viktigaste i reklam och film. Har du provat att se en film med avstängt ljud? Det blir inte samma upplevelse som om du haft ljudet på. Samma sak gäller för reklamen, musiken är viktigt för budskapet i reklamen, man skapar så kallade ljudloggor som folk ska känna igen och på så vis komma ihåg reklamen. Filmmusik var något som filmskaparna upptäckte ganska snabbt och införde liveband på biograferna. Musiken ökade den sinnesstämning som rådde under filmen och höjde stämningen.

music

En historia från verkligheten, en mamma berättar: Min son kom hem från skolan en dag och vi satt vid bordet och gjorde läxan när han plötsligt sa: -mamma, lyssna nu på den här låten, det här kallas vers och nu kommer bryggan, lyssna! Jag titta häpet på honom och frågade vart han lärt sig allt det här? Det var på musiklektionen i skolan som de gått igenom vers, brygga och refräng och han visste precis. De hade lagt grunden för att han ska kunna bli en bra kompositör.

En del har musiken naturligt i kroppen, vissa kanske behöver boosta den lite genom att gå i musikskolor och lära sig mer. Om du redan börjat skriva musik och jinglar kan det vara en bra ide att samla på dig ganska många. Ju mer du skrivit ihop och komponerat desto större chans har du när du presenterar ditt jobb för eventuell uppdragsgivare.