Musikresa


Musiken finns inte bara i vår dator, mp3, radio, telefon eller teve. Den finns där ute  också. Ute på gatorna, i andra städer, i andra länder och världen över.

Varför inte åka iväg på en temaresa? Det behöver inte alltid handla om att vandra runt i en djungel fylld med insekter och giftiga plantor. Eller att bara ligga på en strand och bränna sig i solen för man råkade somna. Det finns något för alla när det kommer till musik.

Åk till storstäderna och gå på en riktigt stor konsert. Man kommer inte att lämna arenan som samma människa. Det är en otrolig känsla att stå i ett hav andra människor som alla har samlats för en, gemensam sak: ni älskar den här musiken.

Om man har svårt att få allting att gå ihop eller inte riktigt vet vart man ska börja så finns det företag som kan hjälpa dig att nå ditt mål. Vill man behöver man inte ens åka utomlands. Bara i vår egen huvudstad bjuds det nästan dagligen på någon typ av show. Det kanske inte alltid finns konserter att se på, men då finns det musikaler eller små trubadurbarer där man kan slappna av och lyssna till riktigt skön musik med en öl i handen.

En resa vars fokus ligger på en specifik händelse kan också utvecklas till att allting blir lite mer spännande. Psykologer säger själv att man ska använda semestern till att varva ner och sluta ställa krav på sig själv att hinna så mycket som möjligt. När man inte har lagt så höga förväntningar på allting kan man bli glatt överraskad av nästan vad som helst. Tror man att man ska åka på den mest actionpackade semester någonsin och har alla aktiviteter planerade i minsta detalj, krävs det inte mycket för att man ska få en dålig upplevelse bara för att något litet går fel. Fokusera hellre på att göra en sak som du verkligen vill, som att åka till USA och se din favoritartist live, och resten av tiden ska du bara ligga i hängmattan och ta det lugnt!